Prof Dr Marcello Ceccaroni ISSA – Italia

 

Prof. Marcello Ceccaroni, director al Departamentului de Obstetrică și Ginecologie, Oncologie Ginecologică și Chirurgie Pelvină Minim-Invazivă. Este președintele și membru fondator al Școlii Internaționale de Anatomie Chirurgicală, Spitalul Sacro Cuore Don Calabria, Negrar, Verona – Italia. Prof Marcello Ceccaroni este creatorul unei tehnici noi laparoscopice nerve sparing pentru eradicarea endometriozei profunde cu rezectie rectala și parametrială, recunoscută la nivel mondial ca „Metoda Negrar”.

 

Prof Dr Horace Roman – Franța

 

Prof Dr Horace Roman, are ca principala activitate managementul chirurgical minim invaziv al endometriozei și este afiliat cu mai multe organizații profesionale, inclusiv Asociația Americană de Laparoscopie Ginecologică. Prof Dr Roman a operat peste 850 de pacienți cu endometrioză profundă a tractului digestiv, 200 cu endometrioza a tractului urinar și 52 cu endometrioza rădăcinilor sacrale și nervilor sciatici. De asemenea, Prof Roman a efectuat mai mult de 230 de excizii de disc, dintre care 83 folosind o procedură personală numita tehnica Rouen.

 

Dr Mario Malzoni – Italia

 

Dr Mario Malzoni, un specialist de renume mondial în endometrioză, este directorul Centrului Național pentru Endometrioză (Malzoni Group) și șef al Centrului pentru Chirurgie Pelvină Avansată. Este, de asemenea, profesor de onoare la Universitatea și Centrul de Cercetare din Moscova (RUSIA), director științific al grupului Malzoni și in fostul președinte al Societății Italiene de Endoscopie Ginecologică (SEGI). Dr Mario Malzoni utilizează o tehnică inovativă laparoscopică tridimensională pentru a crește precizia chirurgicală și pentru a accelera timpul de recuperare. 

 

Prof Arnaud WattiezDubai

 

Profesorul Wattiez este fostul președinte al Societății Europene de Endoscopie ginecologică și un chirurg de renume in chirurgia minim invaziva pe plan mondial. Prof Wattiez a dezvoltat tehnici larg acceptate în tratamentul prolapsului de organe pelvine, endometrioză și oncologie ginecologică. 

 

Dr David Redwine -SUA

 

Fondatorul site-ului Endopaedia și autorul a numeroase articole medicale, Dr Redwine este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi în tratamentul endometriozei. Dr Redwine este și autorul teoriei embrionare a endometriozei și a făcut parte din echipa medicală care a realizat prima rezecție intestinală pe cale laparoscopică.